Masterclasses
Tijdens het festival kun je aan diverse media masterclasses meedoen.
Videoclip Regie door Kevin Boitelle:
Speciaal voor West Makes Media komt regisseur Kevin Boitelle een masterclass videoclip regie geven. Kevin is de maker van videoclips van o.a. The Opposites, Flinke Namen, Dio & Zwart Licht.
Camera Acteren door Nasrdin Dchar:
Acteur Nasrdin Dchar bekend van Tirza, Deadline & Onderweg naar morgen geeft een masterclass over het acteren voor de camera.
Camjo Journalistiek door Wouter Groothuis (BNN):
Een camjo maakt zijn reportages volledig zelfstandig. Hij maakt zelf de opnames met zijn videocamera, registreert het geluid en monteert ten slotte ook zelf de beelden. Het kan zijn dat hij de reportage bovendien ook nog eens zelf van commentaar voorziet. Wouter Groothuis van BNN komt alle ins & outs van het camjo vak vertellen.
Films
Tijdens het West Makes Media festival wordt er een selectie films getoond. Dit zijn films gemaakt door jongeren, maar ook films die geselecteerd zijn door het IDFA.
Première - De ironie van de symmetrie:
Documentairemaker Kashif Amin doet in deze documentaire zijn naam eer aan. Kashif vertelt een Nederlands probleem en gebruikt daarvoor zijn persoonlijk verhaal. Ook al is hij ironisch gezien Pakistaans van origine. Zijn verhaal is de leidraad voor de documentaire ?De ironie van de symmetrie?. Hij licht de sluier op, die ligt op zijn persoonlijk verhaal, waar hij normaal gesproken heel discreet over is. Kashif betekent immers in het Arabisch, hij die ontrafelt. Ook al is het een Arabische naam, echt niet dat de Marokkanen dat weten. De koran hebben ze echt niet gelezen. Maar voor de autochtoon die hem ziet als Marokkaan, is hij een potentiële bedreiging voor de samenleving. Hij valt blijkbaar tussen wal en schip. Wanneer kan hij nou worden gezien als volwaardig, zonder dat hij de ?labels? pakoe of allochtoon opgeplakt krijgt. Dus hoezo multicultureel? Veel culturen betekent nog niet multicultureel. Alle etnische groepen zouden daarvoor beschouwd moeten worden als gelijkwaardig. Eveneens dat de etnische groepen onderling elkaar beschouwen als gelijkwaardig. Dit is niet het geval. Kortom, anno 2010 leven we in een verzuild Nederland.
Regie: Kashif Amin
I Love Hiphop in Morocco:
Een groep jonge muzikanten organiseert het eerste hiphopfestival in Marokko, dat langs een aantal steden moet gaan reizen. Het evenement heeft de nodige organisatorische voeten in de aarde, maar bovenal kost het veel geld dat natuurlijk niet voorhanden is. Tijdens de maanden van voorbereiding volgen we de organisatie, luisteren we mee bij sponsorgesprekken en voelen we de paniek als het evenement vlak voor aanvang dreigt te worden afgeblazen omdat geld noch geluidsapparatuur geregeld zijn. Via de geportretteerde artiesten geeft I Love Hiphop in Morocco een bijzondere inkijk in het Marokkaanse leven. De muzikanten zelf, hun ouders en hun vrienden vertellen over de passie voor expressieve hiphop, met teksten die nergens doekjes om winden en waarin dingen uitgesproken worden die nog niet vanzelfsprekend zijn in het openbare leven van Marokko.
Regie: Joshua Asen, Jennifer Needleman
Maak je films of videoclips?
Stuur je film dan nu op naar Studio West en maak kans op een groot premiere feest in de Meervaart. Inzenden kan tot 1 november naar:
Studio West
Osdorpplein 6
1068 EL Amsterdam
(onder vermelding van West Makes Media)
Voorwaarden inzendingen
- Je bent tussen de 13-25 jaar oud
- Je woont in Amsterdam (liefst in Amsterdam Nieuw - West)
- Je hebt de film of clip zelf gemaakt (bedacht, gefilmd en/of gemonteerd)