Ontmoetingsplek voor iedereen die meer wil doen met minder Heleen van der sanden

Genoeg voor iedereen

Elke maand in elke stad Genoegcafe: de plaats om kennis te maken met lokale duurzame initiatieven.

Elke maand kun je in je eigen woonplaats terecht in het Genoegcafe: de plek waar je kunt kennismaken met plaatselijke duurzame initiatieven, waar je je kunt aansluiten, deel kunt nemen, elkaar ontmoeten. Nodig: een ontmoetingsplek (buurthuis, cafe, gemeentehuis). Landelijke initiatieven die al op veel plaatsen actief zijn doen alvast zeker mee, denk aan: plaatselijke locale munt (Lets-systeem), Transition Town, Repaircefe, Little Green Dress, Spullendelen.nl, Genoegkringen, ruilkringen etcetera, eetclubs, buurtmoestuin, Resto van Harte.
Wbsite, tijdschrift en Sociale media rond genoeg worden ingezet om de doelgroep - die geen groep is - een plek te bieden om samen te komen en elkaar te inspireren.

Klein is het nieuwe groot. Dit project maakt op innovatieve wijze zichtbaar dat er inmiddels zo veel initiatieven opbloeien dat die samen al bijna 'mainstream' worden. Door deze ontwikkeling zichtbaar en tastbaar te maken kan deze ontwikkeling versneld worden.
Postmaterialisten zijn bijna onzichtbaar, je kunt niet spreken van een groep. Door ontmoetingsplaatsen voor hen te scheppen worden nieuwe vormen van samenwerking mogelijk en kunnen lokale duurzame initiatieven hun krachten bundelen, zonder daarbij hun eigenheid te verliezen. De Genoegcafe's zijn laagdrempelig en kunnen eenvoudig gerealiseerd worden op bestaande locaties. Het idee is dat iedereen vrij toegang heeft en er geen entree betaald hoeft te worden.

Enlarge

Wit front Genoeg Facebook -

Doelgroep: Nederlansdse 'postmaterialisten' (zie Motivaction), 1,3 miljoen Nederlanders die duurzamer willen leven, persoonlijke ontwikkeling belangrijker vinden dan nog meer consumeren, mensen die graag zelf denken en zelf doen.

Het Genoegcafe biedt op een laagdrempelige manier de mogelijkheid om locale initiatieven onder de aandacht te brengen van de doelgroep.

Samenwerken met de in de inleiding genoemde landelijke initiatieven die reeds vestigingen hebben op lokaal niveau, daarnaast plaats bieden aan andere lokale duurzame initiatieven.

De nieuwe media worden ingezet om snel en laagdrempelig contacten te leggen en publiciteit te genereren. De mensen die deel uitmaken van onze doelgroep hebben vaak geen idee dat ze 'met velen' zijn. in het Genoegcafe kunnen ze in real life, maar ook op facebook en via Twitter contact maken en ideeen uitwisselen.

Klein is het nieuwe groot. Dit project maakt op innovatieve wijze zichtbaar dat er inmiddels zo veel initiatieven opbloeien dat die samen al bijna 'mainstream' worden. Door deze ontwikkeling zichtbaar en tastbaar te maken kan deze ontwikkeling versneld worden.
Postmaterialisten zijn bijna onzichtbaar als groep. Door ontmoetingsplaatsen voor hen te scheppen worden nieuwe vormen van samenwerking mogelijk en kunnen lokale duurzame initiatieven hun krachten bundelen, zonder daarbij hun eigenheid te verliezen.