Marten Timan

wow, does this finally work?

Musician (www.wevsdeath.nl, www.shuriken.nl), freelance webdesigner (www.atypisch.nl), Member of the Open Media Foundation (Stichting Open Media -> www.open-media.nl) and co-founder of the dutch online music-sharing platform Simuze (www.simuze.nl).

Marten Timan

Marten Timan is afgestudeerd als EMMA Interactive Multi Media aan de HKU in Hilversum. Tijdens zijn opleiding schrijft hij de thesis Open Content and the Music Industry , waarin hij behandelt hoe Open Content principes kunnen bijdragen aan de distributie en promotie van onafhankelijke muziek. Daarnaast ontwikkelt hij als afstudeerproject Simuze, een online open muziek gemeenschap waar artiesten zich kunnen profileren door hun muziek gratis – onder Creative Commons licentie – aan te bieden.

Na zijn studie richt Marten Timan samen met Björn Wijers de Stichting Open Media op, ter bevordering van creativiteit en uitwisseling van kennis. Het eerste project van deze stichting is het doorontwikkelen van Simuze, dat eenmalig gesubsidieerd is en waar hij en Björn inmiddels haast een dagtaak aan hebben. Naast zijn werk voor Stichting Open Media en Simuze is Marten Timan een freelance webontwikkelaar en bassist in de band We vs. Death.

Contact information

  • Marten Timan