Project:
Mobiel museum
Van hoop naar werkelijkheid
Het Mobiele Museum exposeert de mondiale mobiele expositie Show Your Hope. Hiermee toont het de wereldwijde verschillen tussen mensen en de kracht van sociale verbinding door de universele emotie, Hoop.
Show Your Hope inspireert het publiek om hoopvol en op cretieve laagdrempelige wijze contact te maken, en zodoende hoop om te zetten in daadkracht en creatieve oplossingen.
Hoop inspireert en bindt individuen en geeft ruimte aan idealen.
Deze pitch gaat over manieren om dit internatinaal opererende theater programma meer consistente uitwerking te geven in Nederland door middel van uitgebreide educatieve uitvoeringen, kunst platform via internet en permanente presentaties.
Show Your Hope is een kunst en communicatie project. Show Your Hope is een reizende expositie met allerlei interactieve en creatieve communicatie middelen over de universele emotie 'hoop'. Het mobiele museum is de permanente Nederlandse uitvoering die gebruik maakt van alle mogelijke facetten die de afgelopen 8 jaar ontwikkeld zijn.
Het reist thuis, binnen de eigen gemeenschap en het reist , nationaal en internationaal, op individueel niveau en rond de wereld. Het reist via snelle communicatielijnen internet en het reist “slow-but shure” in een opvallende gele vrachtwagen.
Het presenteert de verhalen van hoop zoals opgetekent door honderden kunstenaars uit de wereld. Het vindt plaats in musea, bij festivals, op scholen en op straat maar ook op specifieke locaties zoals in vluchtelingencentra, ziekenhuizen, in openbare ruimten en in private locaties.
Het exposeert op micro,- en macroniveau de hoop van jong en oud, ziek en gezond, idealisten en realisten, nationalisten en diversiteitdenkers, van vrouwen en mannen, ruziezoekers en vredestichters, werkgevers en werknemers, rijk en arm.
de doelgroep is dan ook zo breed als mogelijk, ware het niet dat we ons daarbij altijd richten op de jeugd en jongeren, die de resultaten mee in de toekomst nemen. Echter, generatiedivers publiek is ook erg interessant in deze sitatie.
Het doel is om mensen te stimuleren de hoop om te zetten in daadkracht en uiteindelijk in realiteit.
met de cultuurstations/cultuurwerkplaatsen die gericht zijn op het primair en secundair onderwijs, in de provincie en in Nederland,
Met scholen in stad en land
Met Aida Nederland
Met het Eindhovens Vredesburo
Met het Inkijkmuseum en het van Abbe Museum
met de grotere festivals in Nederland (Oerol, Lowlands, Dunya, Mundial, Parkpop, bevrijdingsfestivals, Parade)
Met humanitaire organisaties
Deze pitch richt zich op permanente Nederlandse uitvoeringen en activiteiten terwijl ondertussen het internationale programma zich voortzet.
Honderdduizenden kennis laten nemen van het project en 'de hoop van de wereld'.
Door de aanpak goed te coordineren zullen vele leerlingen en publiek in staat zijn actief in te haken op het thema en toe te passen in eigen omgeving.
Het zal leiden tot een 3 jarig nationaal te presenteren educatief programma en een permanent internationaal actief platform over kunst en de maatschappelijke waarde ervan.