Marlijn Franken

a fusion of art, fashion and new media

Enlarge

positive energy - Marlijn Franken, Peter de Lange

Marlijn Franken (1956) woont en werkt in Amsterdam. Marlijn’s beeldende kunst komt voort uit haar achtergrond als kledingontwerper. Een fascinerende speurtocht naar vorm, materiaal en kleur, resulterend in textielsculpturen, draagbare kunst, installaties en video. Marlijn is autodidact. Zij zoekt in haar kunst naar een rustpunt, een balans in de overweldigende chaos om haar heen.

Wat steeds terugkomt, is het leggen van verbanden. Het samenwerken met kunstenaars uit andere disciplines en/of culturen inspireert Marlijn enorm. Tevens blijkt het een verrijking op te leveren in haar artistieke ontwikkeling.

Marlijn exposeert in binnen- en buitenland. In mei 2010 participeert ze in Dak'Art OFF, tijdens de kunstbiennale Dak'Art 2010 in Dakar, Senegal. Meerdere projecten van haar staan daar op stapel.

Zij gaf shows met haar draagbare kunst, en gastdocentschappen op diverse scholen. Veel van haar exposities gaan verder dan het ophangen van werk; het worden manifestaties, totaalervaringen door het uitnodigen van muzikanten, performers etc. binnen een door haar aangegeven kader.

Residences:

Contact information

  • Marlijn Franken
  • Govert Flinckstraat 394
  • 1074 CJ
  • Amsterdam
  • NL