Jonge kunstcritici in dialoog met kunstenaars

in Lokaal 01: Antwerpen

24 Feb 2010
24 Feb 2010

Lokaal 01 nodigt in 2010 jonge kunstcritici uit om de kunstenaars te volgen tijdens hun werkperiode bij Lokaal 01_Antwerpen. De kunstcritici zullen een publiek gesprek organiseren en leiden met de kunstenaar. Uiteindelijk zal de residentie van de kunstcriticus resulteren in een tekst die een kritische kijk weergeeft op de presentatie van de kunstenaar waar hij of zij aan gekoppeld is. Door jonge kunstcritici een plek te geven om zich te tonen wil Lokaal 01 bijdragen aan de ondersteuning en ontwikkeling van jonge beeldende kunstkritiek.

Enlarge

Ronald Detige - bron

Na een algemene oproep heeft Lokaal 01 vier jonge kunstcritici geselecteerd: Indra De Vriendt, Jozefien Van Beek, Stefaan Vervoort en Rieke Vos. Deze poule van kunstcritici zal de kunstenaars in 2010 van dichtbij volgen. Elke kunstcriticus heeft zijn eigen achtergrond en fascinatie, welke voor verschillende belichtingen op de geselecteerde kunstenaars van 2010 zal zorgen. Daarnaast maken de teksten van deze schrijvers het ook mogelijk om de presentaties van de beeldende kunstenaars in een meer publieke – discursieve - context te plaatsen.

Jozefien Van Beek zal de eerste resident kunstcriticus zijn die een kunstenaar gaat volgen tijdens zijn verblijf in Lokaal 01_Antwerpen. Deze kunstenaar is Ronald Detige.Op 24 februari zal zij het publiek gesprek met Ronald Detige leiden. Jozefien Van Beek heeft onder andere Germaanse taal- en letterkunde gestudeerd. Sinds 2007 is Jozefien Van Beek werkzaam als freelance journalist bij verschillende kunst- en culturele bladen zoals De Morgen, <H>ART en Zuiderlucht.

Ronald Detige

De man die aan de spiegel likt.

Ga naar een reisbureau, boek een vlucht, neem het vliegtuig, stap uit, boek
een hotel, lik aan de spiegel en kom op uw stappen terug. U zult zien dat
we elkaar beter begrijpen.