Items #4

8 Apr 2010

Items #4 gaat over China. Nederlandse- en Chinese ontwerpers vertellen over hun werk.

gratis entree | aanmelden via rsvp: zwijger [at] itemsmagazine.com
meer informatie: www.items.nl

Deze aflevering van Items Live staat, net als de Items van deze maand, in het teken van de vraag die de hele wereld bezig houdt: wat doen we met China?

Veel Nederlandse ontwerpers zijn de laatste jaren op avontuur gegaan in het van oudsher gesloten land, en steeds meer Chinese designstudenten en jonge ontwerpers komen naar Nederland om hier inspiratie en ervaring op te doen. In Items Live laten de Nederlanders zien wat ze in China doen en tonen we hoe in Nederland bruggen worden geslagen tussen de Chinese cultuur en de onze. De korte presentaties van werk uit diverse disciplines zullen ook gaan over marktkansen, cultuurverschillen en nationale identiteit in een grensvervagende wereld.

Met o.a. Kai Ting Lin, Lust, Mattmo, Irma van Weeren en Laura Braspenning. Verder zal productontwerper Hans Maier-Aichen, in 1982 oprichter van het befaamde Duitse designlabel Authentics en Chinaganger sinds 1968, verslag doen van workshops die hij met zijn eigen studenten van de Hochschule für Gestaltung Karlsruhe en Chinese studenten de afgelopen jaren in China heeft gehouden. En geeft Joost Overbeek zijn ironische commentaar op de designactualiteit.