Cleandrinks: Tijdelijke duurzame stad

2 Apr 2015

Onderzoek naar de mogelijkheden om tijdelijke steden, zoals festivals, vluchtelingenkampen en containerdorpen, duurzaam op te zetten.

Tijdens deze avond draait het om de 'tijdelijke duurzame stad'. We gaan onderzoeken welke mogelijkheden er zijn om tijdelijke steden en gebouwen, zoals festivals, vluchtelingenkampen, studentenhuisvesting of evenementenstadions, van hernieuwbare energie te voorzien en duurzaam te bouwen. Dit wordt besproken tijdens een netwerkdiner met 5 inspirerende pitches en de borrel met een panelgesprek.

Pakhuis de Zwijger en CleanDrinks organiseren dit netwerkdiner samen. We kijken kritisch naar tijdelijke duurzame projecten. Wat zijn de mogelijkheden voor festivals om zelfvoorzienend te zijn? Kan een vluchtelingenkamp duurzaam zijn? Hoe kunnen bewoners van een tijdelijke studentenflat eigenaar zijn van hun eigen duurzame energiebronnen? In andere woorden: in hoeverre bestaat tijdelijke duurzaamheid?

Het programma bestaat uit een 5-tal pitches en 10 tafelgesprekken. Deze zullen worden verzorgd door onder andere:

  • Egbert Fransen van Pakhuis de Zwijger over Creative Campus 2016 op de Kop van Java.
  • Jurrian Knijtijzer van Finch Buildings over modulair duurzaam bouwen
  • Sanderine van Odijk van Spectral Entertainment over off-grid installaties
  • Jim van Oosten van Watt-Now over het monitoren van energieverbruik op festivals
  • Office United over dynamisch omgaan met ruimtes in tijdelijke gebouwen
  • TreFoil Energy over bewustwording in energie
  • Gerard Steijn (de Mobiele Fabriek over het gebruik van puin als bouwmateriaal)

Na het diner is de borrel met bijzondere inhoud. Onder leiding van onze moderator Farid Tabarki zullen een 3-tal mensen plaats nemen in een panel en iets meegeven over het thema. Dit zijn:

  • Maurits Groen (CEO WakaWaka)
  • Jeanet van Antwerpen (partner bij Inbo en vanaf 1 mei directeur van Schiphol Area Development Company)
  • Touria Meliani (directeur Tolhuistuin)

Netwerkdiner
Voor het bijwonen van het netwerkdiner (vanaf 18.00) vragen wij een vergoeding van €25,- per persoon. Hieronder kunt u een kaartje kopen. Met een ticket voor het diner bent u ook direct aangemeld voor de borrel met keynote spreker.

Borrel & panelgesprek
Entree voor de borrel met panelgesprek (vanaf 20.30 uur) is gratis, wel even aanmelden door bovenaan deze pagina op de rode knop 'reserveer' te klikken.

Wil jij hierbij zijn als partner of start-up? Of wil jij een goed idee pitchen? Laat het ons weten! Mail naar jan [at] dezwijger.nl of mila [at] cleandrinks.com


Op de hoogte blijven van onze programma's? Bepaal hier zelf welke Pakhuis de Zwijger nieuwsbrieven je wilt ontvangen.