Kom je ook? - Buiten spelen met mobiele media

Op 9 december gaat KJO? de straat op met mobiele applicaties

Mobiele media groeien sneller dan internet en andere traditionele platforms. In 2011 zal bovendien 75% van de mobiele apparaten die verkocht worden, uitgerust zijn met GPS*. Het wordt steeds makkelijker om dit soort applicaties te gebruiken en aan te bieden.

Enlarge

ikPod presentatie - JHM - De ikPod is een interactieve multimedia guide. Fotografie Mediamatic / Andreas Conradi. Andreas Conradi

Wat kunnen kunst en cultuur met mobiele media? Mobiele applicaties zijn geschikt om toe te passen binnen de culturele sector, omdat kunst en erfgoed meestal plaatsgebonden zijn. Een interactieve rondleiding op de iPhone, een game met de stad als speelbord, het delen van verhalen op de plek waar je ze herinnert. Hier liggen kansen voor de sector om met innovatieve toepassingen een nieuw en groter publiek te bereiken en hen (inter)actief te betrekken.

Verwacht tijdens de volgende editie van KJO? een hele dag met actuele voorbeelden van mobiele toepassingen in de culturele sector. Zet donderdag 9 december in je agenda.

Het programma en de locatie worden binnenkort bekend gemaakt via www.mediamatic.net/kjo.

*Onderzoeksbureau Gartner, maart 2010