GreenDocs #6 Sustainable City 020 & SUA

Maandag 19 maart, 18.30

Mediamatic staat maandag 19 maart in het teken van de Sustainable City 020, een debat- en documentaire avond over duurzame stadsontwikkeling van Amsterdam. Na de uitreiking van de Sustainable University Award gaan verschillende prominenten met elkaar in debat over duurzame oplossingen. Inspiratrice Miss Gerry leidt het debat op haar eigen wijze. Laat weten of je erbij bent.

Enlarge

GreenDocs #6 Sustainable City 020 & SUA -

Sustainable University Award 2011-2012

Studenten, medewerkers en onderzoekers van de Universiteit van Amsterdam hebben voor SUA hun ideeën ingediend om de onderwijsinstelling op creatieve wijze daadwerkelijk te verduurzamen. Louise Fresco, hoogleraar Duurzame Ontwikkeling, zal de winnaar(s) van de SUA 2011-2012 tussen 18.45 en 19.30 bekend maken.

Sustainable City 020

Na de vertoning van de documentaire ‘The Green Apple’ (25 minuten) volgt aansluitend het debat tussen verschillende relevante stakeholders; onder andere de Amsterdamse wethouder Maarten van Poelgeest (portefeuilles: ruimtelijke ordening; bouw en woningtoezicht; grondzaken; klimaat en energie), directrice MH Projects Marlon Huysmans (adviesbureau voor duurzame ontwikkeling van steden en bedrijven) en Alfred van den Bosch (directeur vastgoed van de woningcorporatie De Alliantie). De focus van het debat zal komen te liggen bij de uitdaging om idealen naar de praktijk te vertalen, oftewel: de implementatie van duurzaam denken naar duurzaam doen. Kortom, ruime aandacht voor concrete duurzame oplossingen en de vraag: wat kunnen studenten doen voor een duurzamere stad?

Meer informatie

De avond start om 18.30 met de uitreiking van SUA. Gratis entree. Om 19.30 begint GreenDocs. 5,- entree (lidmaatschap Mediamatic). Vanaf 22.30 kan er gedanst worden. Locatie: Mediamatic Bank, Vijzelstraat 68 Amsterdam. Kijk op onze website voor meer informatie.