Re: Dierenwelzijn ook een punt (???)

Corien Mira:
Het lijkt mij zeker niet goed voor het welzijn van de bewuste dieren om i.p.v. in een groene weide in een klein houten hok met enkel stro te moeten staan (wordt dit ook niet veel te warm in de zomer, zo geplaatst op het zuid-westen?..) en heel regelmatig blootgesteld te zijn aan voorbij varende en aanmerende motorboten, de grote drukte en lawaai van een zeer nabijgelegen terras en bovendien, zoals met koninginnenacht-en dag en op 5 mei constant in de herrie van zeer harde dance muziek te moeten verblijven! Hopelijk wordt er ook met het welzijn van de dieren in die zin rekening gehouden???
Stadslandbouw lijkt mij een goed idee als het gaat om het verbouwen van gewassen, maar dieren horen er naar mijn mening - en zéker in déze omstandigheden!- niet thuis...
Wordt men trouwens tegenwoordig op school ofzo niet meer geleerd waar ons eten vandaan komt? Of zijn de stadsmensen werkelijk zo onwetend geworden dat ze niet meer weten waarvan kaas of ham e.d. gemaakt worden?.... maar bovendien: is daar zo'n project voor nodig???

Hoi Corien,

Interessant punt - wat zouden de dieren hebben gevonden van de muziek op 5 mei? Ik hou zelf niet van een hele dag housemuziek (beetje eentonig,) maar geïrriteerd, bang, verdrietig of anderszins ongelukkig word ik er niet van. Hoogstens een beetje verveeld.

Een maand geleden hadden we een performance van Thijs van Vuure, die doet onderzoek naar of je als mens kan beleven hoe het is om een vogel te zijn. Hij liet ons 10x-vertraagde vogelgeluiden nazingen (http://www.thijsvanvuure.nl/?page_id=145).

En ik kwam ook dit interessante artikel tegen: http://news.nationalgeographic.com/news/2001/01/0105biomusic.html
Wat weten we eigenlijk weinig van het bewustzijn van dieren.