KennisCafé: het Winddebat

15 Sep 2014

Een gesprek met wetenschappers, andere deskundigen en het publiek over de voors en tegens van windenergie.

Enlarge

Kenniscafe winddebat - Jan Boeve Fotograaf Jan Boeve

Nederland bungelt hopeloos onderaan het EU-lijstje van duurzame energievoorziening, dit lazen we onlangs nog in de kranten. In het energieakkoord staat dan ook dat we de komende jaren vaart moeten maken met duurzame energieopwekking en er is een hoofdrol weggelegd voor windenergie.
Maar we hebben een moeizame relatie met windmolens. Ze zijn lelijk, duur om te maken, gebruiken zeldzame aardmetalen, ze maken lawaai en omdat we de opgewekte stroom niet goed kunnen opslaan is er nog steeds een reserve van bijvoorbeeld een kolencentrale nodig wanneer het minder waait.
In dit KennisCafé gaat moderator Martijn van Calmthout (De Volkskrant) in gesprek met wetenschappers, andere deskundigen en het publiek over de voors en tegens van windenergie.

Met onder anderen:

- Kornelis Blok, hoogleraar duurzame energie aan de Universiteit Utrecht.
- Kees le Pair, natuurkundige en o.a. oud-directeur STW

KennisCafé
Het KennisCafé is een maandelijkse vorm van eigentijdse wetenschapsjournalistiek voor een live publiek in De Balie. Vaste presentator Martijn van Calmthout van de Volkskrant praat met deskundigen en spraakmakers over een actueel thema van binnen of buiten de wetenschap. Met wetenschappers, experimenten, beeld, betrokkenen en natuurlijk het publiek.