Stadslicht #29: In de serie Stadsfotografie – Pim Kops

25 Mar 2015

Beeldende liefdesverklaring aan Amsterdam.

In de nacht of de vroege ochtend. In dat schemergebied neemt Pim Kops de Amsterdamse binnenstad in het vizier van zijn camera. Het levert prachtige beelden op die als een liefdesverklaring aan de stad opgevat kunnen worden. Amsterdam laat haar pure schoonheid zien, soms met een toevallige ontmoeting, maar zonder groepen toeristen of chaotische verkeersstromen. De manier waarop Kops Amsterdam weet te vangen, doet soms denken aan het werk van Amsterdamse grootheden als Jacob Olie en George Breitner.

Pim Kops zal tijdens zijn college ingaan op zijn manier van werken, de manier waarop hij naar de stad kijkt en vertellen welke fotografen en schilders hem inspireren. Pim Kops is niet meer alleen bekend als pianist van De Dijk. Onlangs stelde de Amstelkerk tachtig van zijn foto's tentoon. Meer informatie over zijn werk is te vinden op zijn website.

In de driedelige serie Stadsfotografie werpt Stadslicht zijn licht op verschillende manieren waarop fotografen ons naar de stad laten kijken. De andere afleveringen gaan over wijlen Ed van der Elsken en Theo Baart vertelt over zijn fascinatie voor het grensgebied tussen stad en platteland.

Toegang is gratis. Klik op de rode 'reserveer' knop om je aan te melden.

Op de hoogte blijven van onze programma's? Bepaal hier zelf welke Pakhuis de Zwijger nieuwsbrieven je wilt ontvangen.