Amsterdam-Noord zingt en swingt meer dan ooit!

Een spetterend concert met Laura Fygi op 8 september

8 Sep 2011

Het grote Rotary Benefietconcert op 8 september 2011 belooft een bijzondere muzikale belevenis te worden! Op die dag zullen meer dan 600 belangstellenden vanaf 18.00 uur genieten van een zeer divers muziekaanbod in het Atrium van het nieuwe hoofdkantoor van HEMA in Amsterdam-Noord. Liefst meer dan 130 musici zullen optreden. Een keur aan artiesten zorgt voor een wervelende mix van jazz, klassiek, balkanmuziek en eigentijdse muziek met als finale een spetterend optreden van Laura Fygi. Doel van het concert is het bijeen brengen van fondsen voor het grote muziekproject ‘Zing zo’. Dit project is opgezet door de Muziekschool Amsterdam-Noord voor de kinderen van groep 3, 4 en 5 van alle basisscholen in Amsterdam-Noord. Hoofdsponsor van het Benefietconcert is HEMA, co-sponsors zijn het NH Galaxy Hotel en OSP Catering. Daarnaast geven heel veel bedrijven in en rond Amsterdam-Noord ondersteuning aan dit unieke initiatief.

Spelenderwijs leren zingen, muziek maken én luisteren

Met muziek kun je niet vroeg genoeg beginnen. Muziek draagt bij aan de creatieve ontwikkeling van kinderen. Ze ontdekken spelenderwijs hun muzikale talenten. De muziekmethode ‘Zing zo!’ is hiervoor, in het basisonderwijs, een heel goed hulpmiddel. Leerkrachten, muziekvakdocenten en musici werken samen om kinderen te leren zingen, maar ook om ze te leren luisteren, improviseren, componeren en bewegen. Onder leiding van de Muziekschool Amsterdam-Noord gaan de lessen op alle Noordse basisscholen van start in januari 2012. De Rotaryclubs in Amsterdam-Noord willen het project mogelijk maken door de opbrengsten van het Benefietconcert hiervoor te bestemmen. Zie van de aanpak door de muziekschool een impressie op Youtube:

Kaarten bestellen

Kaarten voor het concert zijn nog verkrijgbaar à 50 euro (per persoon, inclusief een welkomstdrankje en buffet). Ze zijn direct te bestellen op de site http://www.benefietrotary.nl (met IDEAL). Wees er snel bij!

Programma

18:00 uur

Lekker eten met lopend buffet en genieten van het Brabants Fietsharmonisch Orkest op 6 persoons-tandem met circusmuziek en het Roman Ensemble, balkanmuziek uit Amsterdam-West

20:15 uur

Muziek van Leerorkest Amsterdam-Noord, het Harmoniecorps uit Tuindorp-Oostzaan en Esther Apituley met haar Amsterdam Viola Quartet. Commissaris van de Koningin Johan Remkes doet de opening van het evenement.

21:00 uur

Pauze, prijsuitreiking loterij, drankjes etc.

21:30 uur

Na de muziek van Sandy Kandau met haar show La Voix Changez om 22.00 uur de hoofdact: het spetterende optreden van Laura Fygi

Tijdens de inloop en de pauze worden de volgende films vertoond:

  • Amsterdam-Noord in vogelvlucht
  • Draka 1929
  • Dries de Brandwacht, 1924

Spreekstalmeester: Chris Keulemans