Gamification

Leer op 29 en 30 november alles over gamification

Hoe maak je iets saais leuk? Kinderen (en slimme ouders) weten het antwoord: met spelletjes! Met gamification kunnen culturele instellingen hun activiteiten beter promoten en verdiepen met als resultaat een enthousiast publiek. In een avond met presentaties van ervaringsdeskundigen én tijdens de gamification training leer je de basics van gamification toepassen.

Enlarge

The biannual human chess match in Marostica by Alaskan Dude . Image found on Flickr . -

Gamification is het toepassen van speldenken en speltechnieken en is actueel in verschillende vakgebieden. Vooral in social media is het een veelgebruikt recept. Wanneer mensen beloond worden voor activiteiten blijven ze geboeid door jouw product of verhaal. Ook de creatieve sector begint de trend te omarmen. Gamification kan onder andere worden ingezet in tentoonstellingen en presentaties.

Voorafgaand aan de gamification training praten op 29 november mensen uit zowel de culturele als de gamewereld over hun ervaringen. Wil je zelf aan de slag? Schrijf je in voor de training op 30 november en gamify als case study de huidige tentoonstelling van Mediamatic, Ruilen. Daarnaast leer je in de training veel over andere best practices en leer je hoe je gamification kan toepassen in jouw organisatie.

Het programma staat op onze website.

Meer informatie over de training vind je hier.

Koop hier een combi ticket inclusief trainingsdag voor €250,- excl btw.
Losse kaarten voor de gamificationavond kosten €12,50 en koop je hier.

Alle gamificationactiviteiten vinden plaats bij Mediamatic Fabriek. De avond en de training zijn gedeeltelijk in het Engels.