Ergun Erkocu

Enlarge

...architect & intendant culturele diversiteit - www.atelierstraat.nl

concept0031 is een jong, gekwalificeerd en professioneel bureau met brede kennis op het gebied van architectuur, bouwkunde, interieur en samenleving. Wij zijn geïnteresseerd in de pluriculturele samenleving en werken vanuit een sociaal-maatschappelijke betrokkenheid. concept0031 schept, initieert en speelt in op actuele vraagstukken. Hiervoor worden verschillende tools gebruikt als debat, expositie, onderzoek en architectuur. Door ontmoetingen uit te lokken en de gebruiker optimaal te faciliteren, fungeert concept0031 als schakel in de pluriculturele samenleving. Daarin draait het om alle culturele aspecten die van belang zijn voor een goed functionerende maatschappij.
Bij het benaderen van actuele vraagstukken kijkt concept0031 uitdrukkelijk niet naar een gedeelde culturele achtergrond, maar naar zaken als sociale klasse, levensbeschouwing, levensfase en levensstijl.

Aan veel plannen van concept0031 liggen zogenaamde ‘keukentafelgesprekken’ ten grondslag. Informele en open bijeenkomsten/gesprekken over een maatschappelijk thema tussen mensen uit uiteenlopende disciplines: architecten, filosofen, schrijvers, ondernemers, vertegenwoordigers uit de voor het thema relevante doelgroep. De gedachtewisseling wordt vaak voortgezet in de media, projecten, exposities of debatten.
Wij hebben veel opdrachten in de zogenaamde ‘Vogelaarwijken’. Opdrachtgevers zijn woningbouwcoöperaties, gemeenten en projectontwikkelaars, maar ook particulieren en 'non-profit organisaties.

Wij zijn door een Amsterdamse woningbouwcorporatie benaderd om een voorstel te doen voor een stedenbouwkundig ontwerp voor de Amsterdamse wijk Slotervaart. Daarbij is het de opgave om op een aantrekkelijke manier ruimte te scheppen voor ontmoeting en afzondering voor de pluriculturele gemeenschap.

Een ander voorbeeld is het vormgeven van een cultureel handelshuis in een voormalig schoolgebouw in de Haagse wijk Transvaal. Bedoeling is dat in dat handelshuis verbindingen tot stand komen tussen ondernemerschap en cultuur.

Tenslotte werken we aan projecten zoals het ontwikkelen van een poldermoskee en het – in opdracht van een woningbouwcoöperatie - doen van onderzoek naar de oorzaken van problemen met hangjongeren in de Haagse Schilderswijk.

Works for:
Participant:

Contact information

  • Ergun Erkocu
  • BINK36
  • 2516 BE
  • Den Haag
  • NL