Tegenlicht Meet Up #37: De nieuwe wijsheid van Ricardo Semler

11 Feb 2015

Hoeveel speelruimte is er voor vernieuwing "inside the box"?

Helaas, alle stoelen in de zaal zijn gereserveerd. We raden iedereen aan die geen reservering heeft om thuis via onze gratis webcast live mee te kijken naar de Tegenlicht Meet Up. Bekijk de stream hieronder vanaf 19:45 uur.




Vertrouwen, openheid en liefde zijn begrippen die iedere manager doen huiveren. Toch werd de Braziliaanse topondernemer Ricardo Semler er schatrijk mee. Hij bouwde een wereldimperium op met de simpele vraag, hoe worden mijn werknemers nou echt gelukkig? Werknemers zijn tegenwoordig mondig, goed geïnformeerd en in staat zelf problemen te herkennen en op te lossen.

Toch blijven we in het bedrijfsleven en overheid vasthouden aan de angst voor chaos en blijven managers en tussenmanagers benoemen om de angst te verzachten. Non-conformist Ricardo Semler buigt zich in VPRO Tegenlicht over deze kwesties. Hoe kunnen we klassieke management dogma’s en piramides keren? Semler voert een pleidooi voor het inside the box denken en leven. Zijn nieuwe ideeën lijken de grenzen van management denken te overschrijden. In zijn maatschappelijk brede visie spreekt hij over ‘the age of wisdom’.

Hoe verschillen de onconventionele wijsheden van Semler met gangbare opvattingen? Tijdens de Tegenlicht Meet Up verkennen we deze vraag en nemen we een voorschot op zijn nieuwe boek. Met o.a. Kees Brouwer (regisseur), Kristina Lauche (hoogleraar Organisatieontwerp en Ontwikkeling, Radboud Universiteit), Laurens Knoop (The School of Life en Brandstof: denkstation voor levensideeën) en Dominique Haijtema (hoofdredacteur Management Team).

Moderatie: Bart Krull.



Toegang is gratis. Meld je voor dit programma aan door bovenaan deze pagina op de rode knop 'reserveer' te klikken.

Deze Tegenlicht documentaire komt zondag 8 februari om 21.05 uur op NPO2.

Lees meer
Ricardo Semler: 'Het tijdperk van wijsheid is begonnen' Uit: Management Team

Tegenlicht is toekomstjournalistiek. Een reeks informatieve programma's waarin nieuwe ideeën en trends binnen de wereld van politiek, economie, maatschappij en wetenschap worden onderzocht.