Tropenmuseum
Hoofdmenu
Cultuur Couture

Cultuur Couture

t/m 16 mei 2010 in de Galerie

Cultuur op de Catwalk

Cultuur Couture: traditionele kledingstukken, moderne ontwerpen, bijzondere schetsboeken, videoportretten en modeshows! Het Tropenmuseum toont met Cultuur Couture creaties en ontwerpen van vier jonge talenten van de Academie voor Schone Kunsten Antwerpen.

Studenten uit het derde jaar lieten zich inspireren door kleding en accessoires uit niet-westerse culturen. In de tentoonstelling is een selectie van hun mooiste ontwerpen te zien.

De Catwalk Performance op 24 januari was een groot succes! Bezoekers zagen van dichtbij hoe de creaties tot leven kwamen.

Bekijk de Catwalk Performance op YouTube.



Meer foto's van de Catwalk Performance

 

Ontwerpers

De vier ontwerpers die centraal staan in de tentoonstelling zijn: Izumi Hongo, Setareh Mohtarez, Matthieu Thouvenot en Pierre-Antoine Vettorello. Van elke ontwerper is de replica te zien van het traditionele kledingstuk waardoor zij zich lieten inspireren. Verder exposeren zij twee hedendaagse ontwerpen en de bijzondere schetsboeken die gedurende het hele ontwerpproces zijn uitgewerkt. In de tentoonstelling zijn ook videoportretten van de ontwerpers te zien en een film met shows waarin de studenten hun werk presenteren.

Achtergrondinformatie

Lees meer over de Antwerpse Academie en de initiatiefnemers van deze bijzondere tentoonstelling in de achtergondinformatie over Cultuur Couture.

LET OP
Vanwege de viering van het honderdjarig bestaan van het Koninklijk Instituut voor de Tropen zal de tentoonstelling Cultuur Couture op 10, 11 en 12 maart gesloten zijn voor publiek
.

Donkey Couture


Koninklijk Instituut voor de Tropen