BNO Spellbound

9 Nov 2010

Bijeenkomst waar ontwerpen en de ontwerper centraal staan, voor iedereen die geïnteresseerd is in actuele ontwikkelingen op het terrein van design. Onderwerp: Gamen in een breder kader.

Een uitgesproken mening over gamedesign hebben ze gemeen. Op dinsdag 9 november laat Spellbound kunstenaar en bioloog Angelo Vermeulen en het ontwerpersduo Auriea Harvey en Michaël Samyn van Tale of Tales aan het woord. Ze vertellen over hun inspiratie, hun passie voor gamen en hun eigenwijze visie op de game- en digitale cultuur.

Angelo Vermeulen is een beeldend kunstenaar, filmmaker, bioloog, schrijver en activist. Zijn onderzoek in ecologie en milieuvervuiling is rechtstreeks verweven met zijn kunstwerken. Daarbij kunnen we denken aan bio-installaties vol sience-fiction referenties en experimentele opstellingen met levende cellen en organismen. In 2005 richtte hij Drumlander op, samen met de Canadese kunstenaar en gameliefhebber Louis Blackburn. Drumlander is een creatief platform rond game-cultuur en brengt onder meer audio-performences met game-muziek. Momenteel werkt hij aan Biomodd, een wereldwijde reeks installaties waarin game-cultuur, ecologie en socialze interacties samenwerken. Vermeulen is ook co-auteur van het boek ‘Baudelaire in Cyberspace: Dialogues on Art, Sience and Digital Culture’.

Auriea Harvey en Michaël Samyn richtten in 2002 hun studio voor game development Tale of Tales op. Geïnspireerd door epische en poëtische verhalen willen ze elegante, interactieve en esthetische games ontwerpen die inspelen op de emotionele beleving. Ze richten zich nadrukkelijk op spelers die verzadigd zijn van actie- en spektakel-games. Bij de games van Tale of Tales gaat het dan ook om esthetiek, reflectie en de ervaring van het spelen, in plaats van competitie. Daarnaast is Tale of Tales betrokken bij het onderzoeksproject Drama Princess en bij theoretische discussies onder de naam Real Time Art Manifesto.

aanmelden via: spellbound [at] bno.nl