TWoMA

The World of Melanesian Art

TWoMA zorgt ervoor dat melanesische kunstenaars gelokaliseerd in Europa een stevige positie kan innemen in de nationale en internationale hedendaagse kunst.

The World Of Melanesian Art. Bezoekers ervaren exposities van moderne en hedendaagse kunst met haar wortels vanuit Melanesië, een eilandenrijk geroemd om haar bijzondere artefacten.
Melanesië ligt boven Australië en ten oosten van Indonesië. Deze eilanden zijn De Molukken, Papoea, Papoea-Nieuw-Guinea, Bismarck-archipel, Straat Torres, Salomonseilanden, Norfolk, Fiji, New Caledonie en Vanuatu.

TWoMA zorgt ervoor dat melanesische kunstenaars gelokaliseerd in Europa een stevige positie kan innemen in de nationale en internationale hedendaagse kunst. Middels het bieden van ondersteunde activitieten zoals, exposities, fondsbegeleiding, pr & coaching, ontwikkelingstrajecten, advies en bemiddeling, workshops en lezingen.
Daarnaast maken ook belangrijke buitenlandse curatoren en critici via ons internationaal bezoekersprogramma kennis met de ontwikkelingen en wezenlijke voorzetting van de voorouderlijke Melanesische vakmanschap.

De doelstelling van TWoMA is: "Het Nederlandse en buitenlandse publiek in aanraking brengen met hedendaagse melanesische kunstenaars en daarbij de voortzetting van het voorouderlijke vakmanschap te tonen, dat zich in het westerse cultuur heeft doorontwikkeld tot nieuwe kunstvormen."

De inzet is het enthousiasme te winnen van het publiek voor het bijzondere innovatieve karakter van deze kunst en hun makers, die hun bron vinden in de Adat. De melanesische Adat is een stelsel van ongeschreven gewoonten, regels en wetten en behoort tot de oudst geciviliseerde levensstijl op aarde.

Works for:
Fan of:

Contact information

  • TWoMA The World of Melanesian Art