Bevrijdingsfestival Amsterdam/Het Vrije Westen

Cultuurfabriek Westergasfabriek

5 أيار / مايو 2015

Bevrijdingsfestival Amsterdam/Het Vrije Westen viert 5 mei op 7 podia in het Cultuurpark Westergasfabriek. Het gratis festival duurt van 11:00 tot 23:00 uur. Speciale gast is Ambassadeur van de Vrijheid Jett Rebel, die rond 18:30 uur per helikopter het Amsterdamse luchtruim invliegt. Het festival opent met de conservatoriumstudenten van festivalsymfonie-orkest De KlankKast en sluit af met jazzlegende Hans Dulfer.
hetvrijewesten.eu

5 mei: Bevrijdingsfestival Amsterdam/Het Vrije Westen
Cultuurpark Westergasfabriek

Op het Bevrijdingspodium bouwen o.a. ska-reggaeformatie The Upsessions, powerhouse zZz en Afrobeatsensatie Liquid Sun Orchestra een feestje. Om 5 voor 5 tovert componist Merlijn van Twaalfhoven samen met vele Amsterdamse koren een gigantisch Bevrijdingskoor tevoorschijn, dat op spectaculaire wijze een speciale compositie ten gehore brengt – en het hele festival mee laat zingen.

Op het Sena Talent Stage opent singer-songwriter Emil Landman en daarna barst de beat los met o.a. noiserocktrio Paceshifters en de seventies psychedelische rock van Pauw, een van de hotste bands van nu. Afsluiter is de negen man sterke formatie Maison du Malheur: honky-tonk piano’s, vooroorlogse drumbeats en knetterend koper.

VERDER: dancepodium Earth invites Rebellion, Reggae by Pacific Parc, jazz meets dj van Wicked Jazz Sounds en swingen bij de North Sea Jazz Club. Leer oldschool dansen tijdens een workshop Charleston en Lindy Hop, gevolgd door de vintage music van de Rusty Beat Club.
Voor de jongste bezoekers is er de Kids Area met o.a. Oorlog in mijn Buurt: oorlogsverhalen van oudere Amsterdammers speciaal voor kinderen.
Mossel & Gin en de creatieven van Natwerk staan garant voor een hiphopspektakel.
Op de Vrijheidsmarkt vind je Amnesty, ProDemos en de Mobiele Wasstraat van Bits of Freedom maar ook leuke spulletjes. Eten en drinken kan je bij de Rijdende Keukens, voor ieder wat wils.

Het hele programma is te vinden op www.hetvrijewesten.eu en de 5 mei app