Project:

Eurosonic conferentie 2011

Verbinding tussen het live festival en de virtuele wereld

Bezoekers van Eurosonic Noorderslag ontvingen een polsbandje met RFID tag. Deze tag was verbonden aan hun persoonlijke profiel op any.nu/esns. Zo konden ze vrienden worden met andere bezoekers, dingen 'liken', deelnemen aan polls en gebruik maken van de interactieve installaties.

Enlarge

Wow! op Eurosonic Noorderslag 2011 - Bezoekers uploaden de creaties naar hun profiel. Foto genomen in de Oosterpoort tijdens Eurosonic Noorderslag 2011. Abel

Het was ook mogelijk je profiel te koppelen aan Facebook. Zo kon je je festival-ervaring direct delen met je vrienden die er niet bij konden zijn. Alle dingen die je met je tag deed, zag je direct terug op je profiel. Je hoefde bijvoorbeeld geen visitiekaartjes meer uit te wisselen; samen op de foto gaan bij een ikCam was al genoeg om elkaars gegevens terug te zien op je profiel.

Voor alle bezoekers die een kaartje hebben gekocht werd een profiel aangemaakt. Bij aankomst werd een tag aan het profiel gekoppeld. Op de website any.nu/esns kan je alle foto's bekijken die met ikCams zijn gemaakt, en bekijk je de uitslagen van de verschillende polls. Daar vind je ook meer informatie over deelnemers en een fotoverslag van de conferentie.

Dit RFID project is een pilot project van Mediamatic en Dutchband tijdens Eurosonic Noorderslag 2011. Het festival vond plaats van 12 tot en met 15 januari.